preskoči na sadržaj

Osnovna Montessori škola "Barunice Dedee Vranyczany" Zagreb

Login
Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 10. 2011.

Ukupno: 215599
Ovaj mjesec: 1343
Danas: 1
Aktivnosti u boravku

Ponuda aktivnosti u boravku raznolika je i obuhvaća sljedeće:

Radionice dramskog odgoja

Voditeljica: Irena Lovčanin, učiteljica i dramska pedagoginja

Dramski odgoj predstavlja skup metoda poučavanja i učenja koje se koriste dramskim izrazom kao čovjekovom sposobnošću kojom se služi tijekom odrastanja i sazrijevanja.

Dramski izraz podrazumijeva svaki oblik izražavanja u kojem su stvarni ili izmišljeni događaji, bića, predmeti, pojave i odnosi predstavljeni pomoću odigranih/odglumljenih uloga i situacija. Tehnike i postupci dramskog odgoja danas predstavljaju oblik poučavanja i učenja doživljenim iskustvom. Dramska aktivnost nije nužno namijenjena javnom izvođenju, već prije svega učenju, osobnom rastu, psihosocijalnoj i radnoj rehabilitaciji te integraciji. Integrativnost i cjelovitost predstavljaju važne karakteristike dramske aktivnosti. Dramski odgoj pomaže u razvijanju osjećajnosti i osjetilnosti, govornih i komunikacijskih vještina, razvoju imaginacije i mašte, kreativnosti, formira stavove, pomaže steći sigurnost i samopouzdanje,  utječe na razvoj društvene svijesti, razvija humana i moralna uvjerenja, te pomaže kod boljeg razumijevanja međuljudskih odnosa. Svrha dramskog odgoja je odgoj za život.

Dramska igra je osnovni način provođenja dramskog odgoja.  

Koncept radionica dramskog odgoja čine različite vježbe i igre upoznavanja, zagrijavanja, koncentracije, komunikacije, povjerenja, govora i glasa, improvizacije, imaginacije, opuštanja. 

 

Mali istraživači – voditeljica učiteljica Ivana Babić, profesorica biologije i kemije za aktivnost kojom veseli našu djecu kaže: „Kada nekim ljudima samo spomenete znanost, odmah se sjete dosadnih knjiga i nerazumljivih formula. Ali ne i mi! Mali istraživači (čitaj „ozbiljni znanstvenici”) upoznaju svijet i stvari u njemu na zabavan način: sakupljaju i recikliraju, zamiješaju i eksperimentiraju, ulove pa mikroskopiraju, uberu i herbarizirju pa onda sve iskristaliziraju. Svaka čuda rade, ponekad sebe iznenade. U našem „laboratoriju” nastaju električni kukci, zapjenjeni zmajevi, vjetrenjače i padobrani... ma svaka čuda... Dođite i istražite (ups, nestala je rima).”

 

Aktivnosti u knjižnici:

 • Novinarska grupa (školske novine „Plamičak”)
 • Dan čitanja bajki
 • Dan dobroga filma

Aktivnosti se odvijaju u vrijeme produženoga boravka. Za djecu koja imaju slobodan sat u knjižnici je organiziran osmišljen boravak, ovisno o njihovim potrebama i željama.

 

Sportske aktivnosti:

 • Nogomet
 • Osnovni elementi tehnike vođenja lopte, štopanje, driblinzi, finte, kontranapad i... udarci na vrata!
 • Odbojka: osnovni elementi tehnike osnovni stav... servis... smeč...
 • Stolni tenis: osnovni elementi tehnike – servisi ... forehand, backhand...
 • Badminton: osnovni elementi tehnike

 

Latinoamerički i standardni plesovi:

 • učenje i ponavljanje plesnih koraka (disco-fox, cha-cha. mambo, salsa, engleski valcer, bečki valcer, boogie-woogie)

 

Ritmika

 • zagrijavanje
 • učenje i vježbanje koraka
 • umirivanje tijela uz ambijentalnu glazbu

 

Informatika za učenike od 1. do 4. razreda

 • Izvodi se dijelom prema programu za redovni nastavni predmet uz dodatni rad na računalu koje je osmislila naša mlada kolegica učiteljica Sandra Bašić.

Mladi geografi nastavit će gdje su stali prošle godine, uz učitelja Luku Vukovića, profesora geografije.

Mladi matematičari predviđeni su za djecu u višim razredima i rade na dodatnome programu kao i na pripremama za natjecanja.

Mladi biolozi nastavak su rada Malih istraživača i priprema su i pomoć za usvajanje razlikovnih sadržaja Cambridgeovih kurikula.

Mali pisci literarna je grupa u kojoj svatko može pokazati svoj spisateljski talent i jednoga dana možda postati slavni pisac.

Dodatna iz hrvatskoga namijenjena je onim učenicima viših razreda koji u svakoj rečenici uočavaju pogrešku, uživaju u jezičnim zavrzlamama, određivanjima padeža, vrsta rečenica, glagolskih oblika i pravopisnim zadatcima.

preskoči na navigaciju